måndag 21 juli 2008

Max - UEFA, 1 - 0

Den 1 April i år så gick Borås tidning ut med att UEFA skulle tvinga Max att hålla stängt under U21-EM, som skulle hållas i Borås, eftersom Max inte var sponsorer och enligt avtal så ska endast sponsorer få hålla öppet under U21-EM. För Max så skulle detta innebära förlorad inkomst eftersom Borås kommun inte skulle ersätta dom drabbade butikerna. Det kommunen inte hade räknat med var att Max kunde säga nej. Och det gjorde dom med råge, eftersom dom inte fick någon ersättning för det. Efter mycket om och men så satte Borås tidning upp en omröstning där folket fick säga till om saken.

93% av alla dom som röstade i frågan om Max skulle hålla stängt när U21-matcherna skulle spelas i Borås, röstade Nej. Över 20000 svenskar ansåg att Max skulle stå på sig och hålla öppet. Borås kommun är maktlös i frågan. Dom har tecknat sponsor avtal med UEFA, där det står att alla butiker som konkurrerar med sponsorerna ska hålla stängt, MEN eftersom Max har ett hyresavtal som är äldre än det nyligen påskrivna sponsor avtalet OCH eftersom dom som har demokratiskt valt kommunen säger att dom inte vill att Max ska hålla stängt under matcherna.

Detta resulterar nu i att UEFA ska flytta U21-matcherna från Borås. Dom styrande i kommunen hoppas fortfarande på att UEFA ska ändra sig och ta det bud som Max gav dom, nämligen att hålla stängt tre timmar innan en match, under matchen och en timme efter en match. Detta är sex timmar som dom håller stängt. Men eftersom UEFA inte vill ta några bud så ser det nu ut som att dom ska flytta U21-EM någon annanstans.

För mig känns det som att det mindre företaget Max nu har vunnit en stor seger mot den stora mobbaren UEFA som här med måste flytta till en avskrädes krok. Hoppas detta blir en läxa dom inte kommer att glömma.

Inga kommentarer: