onsdag 16 juli 2008

Konsten att slösa bort pengar

Vad kan man göra med 210 miljoner kronor? Det är en stor summa som staten nu "lägger ut", pengar som skulle kunna användas för att förbättra äldrevården, sjukhusvården, psykvården, skolan, ungdomsverksamheten och till en viss del polisen situation och kriminalvården. Dessa pengar skulle kunna användas till nyttiga saker men istället så slängs pengarna i sjön, för vad är det som dom läggs på, jo den "förfärliga" sexhandeln. Anledningen till detta är att sexköpslagen nu "stärks" (dvs det ges tyngre straff) efter förslag från en "oberoende" utredning. Samma utredning där kriterierna var att utredarna INTE FICK KRITISERA SEXKÖPSLAGEN. Idiotin har tydligen inga gränser. Istället för att "stärka" den redan hårt kritiserade och verkningslösa sexköpslagen borde man göra en verklig utredning utan några kriterier som gör att regeringen får dom svar som dom vill ha.

Den lagen vi har idag skapar bara offer. Den prostituerade är ett offer som blir utnyttjad och ingen hänsyn tas vare sig han/hon vill sälja sin kropp. Ett större problem med sexköpslagen, som den ser ut idag, är att den prostituerade har ingen chans att gå till polisen om hon blir våldtagen eller blivit lurad på pengarna eftersom det innebär att den prostituerade rent tekniskt överlämnar sig själv för brott mot sexköpslagen (våldtäkt och misshandel glöms genast bort). Dessutom måste den prostituerade till en större del förlita sig på en hallick eftersom han/hon inte kan leta kunder själv lika lätt, vilket gör att han/hon säljs av en tredje part, och det är det som är verkligen förkastligt. Skulle lagen omformas så att den tar hänsyn till om en enskild person vill sälja sin egen kropp för pengar så skulle detta innebära att 1) en misshandlad och/eller våldtagen prostituerad kan gå till polisen och anmäla detta utan att riskera fängelse 2) en prostituerad behöver ingen tredje part för att underlätta att kunna sälja sin kropp 3) en stärkning av kopplerilagen skulle kunna ta bort behovet av hallickar ö.h.t. så att dom prostituerade kan tjäna mer pengar själva utan att behöva betala en tredje part.

Det andra offret med dagens sexköpslag är köparen som tydligen är ett offer för sin sexualitet och efter avtjänat straff ska han/hon återgå till det "normala", allt enligt det statsfeministiska direktivet. I en förändring av sexköpslagen skulle en köpare endast kunna hamna i fängelse om han misshandlade eller våldtog en prostituerad, eller om han betalade en tredje part för att kunna våldta eller misshandla en sexslav, som i fallet med mannen som sålde sin handikappade fru. I det fallet så var 1) kvinnan inte villig att sälja sin kropp 2) mannen roffade åt sig alla pengar.

Som jag har sagt tidigare så är jag för den fria viljan och rätten att använda sin kropp hur man känner för det. Därför är jag helt emot den nuvarande sexköpslagen eftersom den förhindrar en man eller en kvinna från att sälja sin kropp, och den förhindrar medgivet sex mellan två vuxna för betalning. I den nya lagen ska man dessutom få använda sig av avlyssning vilket också det minskar rätten om fria viljan. Som en slutkläm kan jag bara säga att den som vill hitta en bra lag för prostitution ska INTE kolla på Holland eller Danmark där man bara tog bort lagen, utan istället rikta sina ögon mot Nya Zeeland och deras sexköpslag -> Prostitution Reform Act

Inga kommentarer: